The Building

Streets in the sky

ErnŐ Goldfinger’s vision for Balfron Tower was to focus on the community within building's. Balfron’s ‘third spaces’ are intended to create a strong sense of community for its residents. These shared rooms occupy the original service areas and have been designed in the spirit and intention of Goldfinger’s initial scheme, transforming into a series of unique residents communal rooms.

From the new cookery room and interconnecting dining room for residents to hold private functions, to the library, a gymnasium and yoga room, these facilities make the most of these spaces set within the fabric of the original concrete service tower. The building will be crowned by a rooftop garden; a refined and secluded al fresco space for residents’ events and dining, enlivened with planting and contemporary furniture.

ErnŐ Goldfinger’s vision for Balfron Tower was to focus on the community within building's. Balfron’s ‘third spaces’ are intended to create a strong sense of community for its residents. These shared rooms occupy the original service areas and have been designed in the spirit and intention of Goldfinger’s initial scheme, transforming into a series of unique residents communal rooms.

From the new cookery room and interconnecting dining room for residents to hold private functions, to the library, a gymnasium and yoga room, these facilities make the most of these spaces set within the fabric of the original concrete service tower. The building will be crowned by a rooftop garden; a refined and secluded al fresco space for residents’ events and dining, enlivened with planting and contemporary furniture.

  • level 28 Roof Terrace + Private Dining Terrace
  • level 27 Private Cookery Room
  • level 24 Private Dining Room
  • level 21 Workshop
  • level 18 Library
  • level 15 Gymnasium
  • level 12 Yoga Room
  • Level 9 Jazz/pop Room
  • level 6 Table Tennis Room + Gallery Space
  • level 3 Cinema Room
  • level G Entrance Lobby | Concierge

COMMUNITY